Hoe werkt de pakketbrievenbus

De pakketbrievenbus kan non-stop brieven en pakketten ontvangen. U plaatst de pakketbrievenbus op de plaats waar u een gewone brievenbus plaatst: in uw tuin of tegen uw huis aan. De pakketbrievenbus beschikt over een binnenwerk waardoor inworp van pakketten altijd mogelijk is, dus ook meerdere pakketten op dezelfde dag. Wanneer u vervolgens thuis komt, kunt u met uw eigen, meegeleverde sleutel van de pakketbrievenbus deze openen en uw pakket uitnemen. Uiteraard kan de pakketbrievenbus ook uw gewone post ontvangen.

De bus van Pakketbrievenbussen.nl kan veel grotere pakketten ontvangen dan de meeste modellen die op de markt zijn. Hiernaast ziet u de ontvangstmogelijkheid in centimeters afgebeeld, alsmede de grootte van de box.

Bij de pakketbrievenbus wordt een sticker met de tekst “brieven en pakketten” meegeleverd. Als u wil kan u deze op de bus plakken, maar dat hoeft uiteraard niet. Ook kan hier vanzelfsprekend een “nee nee” sticker op geplakt worden. De pakketbrievenbus is waterdicht.

Aflevering zonder handtekening

Veel online bestellers gaan ervan uit dat voor elk te ontvangen pakket getekend moet worden. Dit is sowieso niet het geval. Pakketbezorgers zijn bovendien over het algemeen maar wat blij dat ze een pakket direct kwijt kunnen in een pakketbox. Voor die leveringen die wel een handtekening vereisen, kan zonodig een volmacht aan de pakketbezorger- of dienst worden gegeven. Dat kan ook een volmacht op doorlopende basis zijn.

Veiligheid pakketbrievenbus

De pakketbrievenbus is gemaakt van ruim 1 mm dik gegalvaniseerd staal. Dit is vergelijkbaar met de gebruikelijke staaldikte van metalen brievenbussen. Productie vindt plaats in Europa. Na bezorging van een pakket, kan de pakketbus alleen nog geopend worden door de eigenaar van de pakketbrievenbus met behulp van zijn unieke sleuteltje. Na  inworp van een pakket zal niemand van de buitenkant kunnen zien of de betreffende pakketbrievenbus een (waardevol) pakket bevat.